Live in Genève: Rolls-Royce Serenity gaat Oosters eten

706

Serenity 7

Bij AutoBuzz staan we altijd open voor nieuwe frisse ideeën, voor originaliteit, voor initiatieven die durven afwijken van het alledaagse en inroeien tegen de mainstream.

Op het autosalon van Genève tonen constructeurs hun aller vreemdste creaties, we zijn dus al wat gewoon. Maar wat Rolls-Royce laat zien, is van een geheel andere orde. Serenity: zo heet deze Rolls. Met deze sneeuwwitte one-off met Oosterse bloemmotieven, brengt Rolls-Royce een ode aan de zijde, eeuwenlang hét luxe-materiaal bij uitstek.

Voor het met de hand geschilderde koetswerk gebruikte men een parelmoerlak, de duurste verf die ooit door Rolls-Royce is gemaakt. Binnenin de limousine zien we heel precies en zorgvuldig handwerk, het resultaat van uren noeste arbeid. We leren dat het om suzhou zijde gaat dat met de hand werd geborduurd. Elk kleinste motief werd met de hand geschilderd. Een werkje dat per paneel tot 600 manuren, in dit geval vrouwuren in beslag nam. Voeg daarbij ook nog eens een flinke dosis eersteklas kersenhout en het Oosterse plaatje is compleet.

We krijgen opeens zin in wantansoep en sushi…