Special paint voor BMW tijdens de 24 Uren van Spa!

448

marc vds vaillant 1

BMW zal dit weekend met twee Z4 GT3’s aan de start staan van de 24 Uren van Spa-Francorchamps. Beide wagens zijn voorzien van een prachtige paint!

Hiermee wil het BMW-team van Timo Glock, Alessandro Zanardo en Bruno Spengler, homage brengen aan de iconische Franse stripheld, Michel Vaillant. De wagen zal ons herinneren aan de fictieve coureur wiens avonturen sinds 1957 door menig autofan gesmaakt werden.

Op de motorkap zullen de 3 piloten pronken in cartoonstijl. Ook de gekende “Vrooaaw”, mocht niet ontbreken op de flank van de bolide.

marc vds vaillant

Uiteraard waren de BMW-rijders enorm enthousiast over deze toch ongewone car paint. “Ik ken maar weinig coureurs die in hun jonge jaren de Michel Vaillant verhalen niet hebben gelezen en daarbij wegdroomden over hun eigen carrière als racepiloot.” zei Timo Glock. Spengler voegde daaraan toe: “Als je jong bent heb je helden nodig en Michel Vaillant was zo een held. Ik ben supertrots op deze paint.”

Ook de tweede BMW van het Marc VDS racing team zal aan de start van de 24 Uren van Spa staan met een speciale paint. Op de auto zullen verschillende bokshandschoenen afgebeeld worden. Niet alleen om de strijd aan te gaan met het deelnemersveld maar ook tegen kanker. Ze willen hiermee de Stichting tegen Kanker steunen.

Onder de slogan “Marc VDS & Friends Racing Against Cancer”, zullen enkele oude Belgische racelegendes het stuur nemen van deze Z4, waaronder Pascal Witmeur, Marc Duez, Eric Van De Poele en Jean-Michel Martin.

marc vds boxing