Peugeot, Citroën en Toyota stellen opvolgers Expert, Jumpy en ProAce voor

841

Traveller

Het verstandshuwelijk tussen PSA Peugeot Citroën en Toyota, dat we vooral kennen van de Peugeot 108, Citroen C1 en Toyota Aygo, levert nu ook in het segment van de grote MPV’s een nieuwe drieling op. Maak kennis met de Citroën Spacetourer, de Peugeot Traveller en de nieuwe Toyota ProAce.

PSA en Toyota hebben vandaag hun respectieve opvolgers voor de Expert, Jumpy en ProAce voorgesteld. De drie minibusjes, die volgend jaar op het salon van Genève hun opwachting zullen maken, vloeien voort uit de bestaande Frans-Japanse alliantie en zijn dus opnieuw op dezelfde leest geschoeid. Veel concrete informatie geven de autobouwers nog niet vrij, behalve dat het drietal gebouwd zal worden op de Sevelnord-productiesite van PSA in Valenciennes, dat we de Spacetourer, Traveller en ProAce in het voorjaar op de Belgische markt mogen verwachten en dat er allicht ook weer bestelwagenversies van zullen worden afgeleid.

En de Fiat Scudo?

De joint venture tussen PSA en Toyota dateert van 2012, toen duidelijk werd dat de bestaande samenwerking met Fiat (Fiat Scudo, iemand?) niet verlengd zou worden. Toyota zag zijn kans schoon zag om zich opnieuw te roeren op de bestelwagenmarkt, sprong mee in de dans en leidde een eerste ProAce af van de huidige Expert en Jumpy. Fiat op zijn beurt zocht toenadering bij Renault, en zal volgend jaar een nieuwe Scudo voorstellen op basis van de Renault Trafic. Stoelendans voor gevorderden, heet dat dan.