WRC 2016: We zijn vertrokken!

312

Meeke Monte Carlo 2016

Gisteren werd in Monaco het startschot gegeven voor het nieuwe WRC-seizoen. Krijgen we deze jaargang opnieuw een onemanshow van Sébastien Ogier, of is de ambitieuze Kris Meeke in staat om de Fransman stokken in de wielen te steken?

Ogier (VW Polo), die in Monte-Carlo als eerste de baan op mocht, was erop gebrand om tijdens zijn eerste 20 racekilometers een statement te maken. Hij klokte dan ook een tijd waar zijn ploeggenoten Mikkelsen (VW Polo) en Latvala (VW Polo) alleen maar kunnen van dromen.

De blitzstart van Ogier werd echter gecounterd door Kris Meeke in zijn DS 3, die na de eerste klassementsproef op amper 4,1 seconden van Ogier strandde, ondanks een spin in het begin van zijn manche. De Brit deed echter nog veel straffer in de tweede KP, waar hij Ogier maar liefst 11 seconden aansmeerde.

Momenteel voert Meeke dus het klassement aan, met 6,9 seconden voorsprong op Ogier en 20 seconden voor Mikkelsen. Onze landgenoot Thierry Neuville prijkt op de vierde plaats met zijn Hyundai i20, al moet Neuville intussen wel al 31 seconden toegeven op de leider. Daarmee doet Neuville alvast beduidend beter dan tijdens zijn laatste twee deelnames in Monaco. Toen moest de jonge Waal twee keer de strijd staken na kleine, maar dure stuurfouten.