Bentley Bentayga lust binnenkort ook diesel

453

Bentley+Benty2

Bentley heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat het zijn Bentayga vroeg of laat van een potige dieselcentrale wilde voorzien om de verkoopsvolumes op te drijven. En het lijkt eerder vroeg te zullen worden, want de kans is reëel dat de Bentayga Diesel volgende maand op het salon van Parijs staat.

Tot op heden kon je de Bentley Bentayga alleen maar bestellen met de 6 liter-W12 van 608 pk. Dat zou in principe ruimschoots moeten volstaan om de 2,5 ton zware SUV vlotjes van A naar B te brengen, al kunnen we ons best inbeelden dat niet alle potentiële Bentayga-kopers azen op een supersonische olifant met een drankprobleem. Net daarom overweegt Bentley een Bentayga met een V8 op diesel, één die eerder teert op zijn eindeloze koppelreserve dan op pure power. Kortom: nog maar eens een heilig huisje tegen de grond, al durven we opperen dat zo’n romige V8 wel eens beter zou kunnen matchen bij de luxe-SUV…

Als de Bentayga Diesel daadwerkelijk debuteert op het Salon van Parijs, dan mag je er prat op gaan dat hij de alomgeprezen 4 liter-V8 met elektrische compressor uit de Audi SQ7 krijgt ingepast. Al rest natuurlijk de vraag of Bentley vrede zal nemen met een cavalerie van ‘slechts’ 435 pk en een spurtje van 0 tot 100 in net geen 5 seconden.