Porsche zegt LMP1 vaarwel, trekt naar Formula E

571

De derde opeenvolgende overwinning in Le Mans blijkt voor Porsche meteen ook de laatste, nu het merk officieel heeft laten weten dat het zich eind 2017 terugtrekt uit de LMP1-klasse. Porsche trekt namelijk liever naar de Formula E, om er te duelleren met Audi, Mercedes en BMW.

19 overwinningen telt Porsche inmiddels in de 24 uur van Le Mans, en het lijkt er dus op dat die 20e zege nog wel een tijdje op zich zal laten wachten. Het merk heeft zopas laten weten dat het fabrieksteam zich eind dit seizoen terugtrekt uit het WEC-kampioenschap, om zich volledig toe te leggen op een debuut in het elektrische Formula E. Daar mag Porsche vanaf 2019 de strijd aangaan met Audi, Mercedes en BMW, drie merken die zopas ook hun deelname aan het Formula E-kampioenschap hebben toegezegd.

En nu, Toyota?

Na een afwezigheid van 15 jaar keerde Porsche in 2014 terug naar het WEC, waar het met zijn 919 Hybrid vrijwel meteen het vuur aan de schenen wist te leggen van Audi en Toyota. Na drie opeenvolgende overwinningen in Le Mans en het vertrek van Audi is het nu ook voor Porsche welletjes geweest, zeker nu het merk met de Mission E zijn elektrische ommezwaai heeft ingezet.

Door het vertrek van Porsche is Toyota voorlopig het laatst overgebleven fabrieksteam in de LMP1-klasse van het WEC. De Japanners hadden zich al tot 2019 verbonden aan het WEC, al lieten ze onlangs wel weten dat die plannen bijgestuurd zouden kunnen worden, mocht Porsche de strijd effectief staken.