Mercedes laat S-Klasse Cabrio opdraven in Frankfurt (video)

400

Al zal je wel goed moeten zoeken tussen de zowat 100 (!) auto’s die Mercedes-Benz op zijn reusachtige salonstand in Frankfurt voorstelt.

Nu een heel aantal concullega’s (FCA, Peugeot, DS, Nissan, Infiniti, Volvo, …) het Salon van Frankfurt dit jaar links laten liggen, zien ze bij Mercedes-Benz hun kans schoon om een forse coup te plegen. Op de ruim 11.000 vierkante meter grote salonstand pakt Das Haus dit jaar uit met de gloednieuwe Project One-hypercar van AMG, een GLC F-CELL EQ Power met brandstofceltechnologie, een compact studiemodel voor het toekomstige EQ-gamma en een doorgedreven facelift van de S-Klasse Coupé, die meteen geflankeerd zal worden door een vernieuwde Cabrio-variant.

In en onder de licht bijgepoederde koets mag je voornamelijk heel wat nieuwe technologieën verwachten, inclusief semi-autonome rijfuncties en een nog wat luxueuzer afgewerkte woonkamer. Belangrijker is de introductie van de nieuwe 3 liter-diesel zes-in-lijn van 286 pk, die binnenkort de even grote V6 komt opvolgen. Voor benzinerijders is er de S500 met een 4.0-V8 van 469 pk, naast een 612 pk sterke AMG-versie.