Porsche Cayenne 2017: 911-isatie (video)

2339

Bij zijn lancering in 2002 werd de Porsche Cayenne met pek en veren overgoten. Hoewel de echte puristen het model nog steeds blijven verfoeien, kan je niet anders dan vaststellen dat de SUV een levensbelangrijke impact heeft gehad op de economische gezondheid van Porsche. Het doel van deze nieuwe, derde generatie? Hetzelfde, maar dan beter…

Over de esthetische wijzigingen laten we jullie graag zelf oordelen, maar net als ons zal het je wellicht al opgevallen zijn dat de SUV zijn anatomie zo goed mogelijk probeert te verhullen. De visuele verwantschap met de Panamera is overduidelijk, terwijl Porsche ook een aardige poging heeft ondernomen om de stijlcodes van de 911 in SUV-taal om te zetten.

De 760.000 verkochte exemplaren hebben de laatste jaren stevige interne concurrentie gekregen van kleine broer Macan. Nu zet de nieuwe Cayenne een stevige stap voorwaarts met het nieuwe MLBevo-platform van de Volkswagen-groep, dat lichtgewicht materialen en staal met een hoge treksterkte toevoegt om zo’n 65 kilogram kwijt te spelen. Een beetje ontgoochelend, op een totaal van 1.985 kilogram. Wellicht zitten de 6,3 extra centimeters (tot 4,91 meter) er voor iets tussen, een groeispurt die voor 100 liter extra kofferruimte (tot 770 liter) heeft gezorgd. De wielbasis blijft daarentegen ongewijzigd (2,89 meter).

Geen diesel… voorlopig

In afwachting van de in Vlaanderen zeer populaire plug-in hybride, biedt Porsche de Cayenne aan met twee benzinemotoren. Het gaat om twee 3 liter grote V6-blokken met een vermogen van 340 en 440 pk, standaard gekoppeld aan een automatische achtbak. Later zal het gamma nog worden vervolledigd met de – puristen mogen nu even de ogen sluiten – dieselversies.

Minder SUV, meer sportwagen

Als sportwagenspecialist beseft Porsche natuurlijk als geen ander dat een SUV-architectuur rijdynamische beperkingen met zich meebrengt. De Duitsers counteren echter met een nieuwe gestuurde achtertrein, een adaptieve pneumatische ophanging met drie kamers, verschillende bandenmaten voor- en achteraan en actieve antirolstangen met elektrische sturing. Om het remvermogen te verhogen voorziet Porsche een Porsche Surface Coated Brake-systeem, dat extra bijtkracht en minder remstof belooft (enkel op velgen met een diameter van 20 of 21 duim).

Technologie

Binnenin adopteert de Cayenne heel wat elementen van de nieuwste Panamera, zoals de Porsche Advanced Cockpit en zijn 12,3 inch groot aanraakscherm. Centraal op de instrumentencluster blijft een plaats weggelegd voor de analoge toerenteller. In de ellenlange lijst met digitale snufjes vinden we onder andere een Night Vision Assist, een inmiddels ingeburgerde rijstrookassistent, een parkeerhulp met 360 graden-camera of een file-assistent. Voor offroadavonturen zijn er vier verschillende rijmodi beschikbaar, net als een nieuwe Offroad Precision-applicatie waarmee je je eigen offroadtalenten (of gênante schuivers) op video kan vastleggen.

De nieuwe Cayenne zal officieel voorgesteld worden op het Salon van Frankfurt, dat binnen een tweetal weken de deuren opent. De Belgische prijzen zullen starten bij 77.778,8 euro.