De hele Dieselgate-affaire indachtig, kiezen de Duitse autobouwers op de IAA in Frankfurt wel erg nadrukkelijk voor het ecologische pad. In zijn speech herhaalde BMW’s CEO Harald Krüger nogmaals dat de groep tegen 2025 25 geëlektrificeerde modellen op de markt wil zetten, waarvan er 12 een volledig elektrische aandrijflijn zullen krijgen. Enter deze iVision Dynamics, een Gran Coupé met nulemissie… en sportwagenprestaties.

 

 

 

 

 

Vooraf waren er al hardnekkige geruchten over de komst van een i5-studiemodel, wellicht mogen we deze iVision Dynamics ook als een eerste stap in die richting zien. Dat geldt zeker wat de aandrijflijn betreft, een volledig elektrische combine die een rijbereik van 600 kilometer belooft in combinatie met een 0-tot-100-chrono van amper 4 seconden. Over het vermogen en de accu’s wil BMW voorlopig geen details geven, wellicht om de simpele reden dat de wagen nog lang niet in zijn productiestadium zit.

Het ranke silhouet verraadt wel al enkele pennentrekken voor de volgende generatie i-modellen, waarbij vooral de blauw omlijnde BMW-niertjes in het oog springen.