Climbkhana : Ken Block zet zijn grootmoeder in haar ondergoed

1254

Wel zijn allemaal wel om een of andere reden fan van Ken Block: zijn krachtige Hoonicorn, zijn stuurmanskunsten, de omgevingen waarin hij rijdt of visuele kwaliteit van zijn video’s, …

Zijn kwaliteiten niettegenstaande, waren we wel wat ontgoocheld in zijn laatste werk, de Terrakhana. Die was in onze ogen wat steriel vergeleken met zijn optreden met de Focus RS in Gymkhana 9, of het spelletje dat hij speelde met Matt LeBlanc in Londen.

Deze keer valt de Amerikaanse piloot een legende aan, een tracé van 19,93 kilometer met 156 bochten en een hoogteverschil van 1.440 meter: de enige echte Pikes Peak Hill Climb, een race naar de wolken … die Block bijna de afgrond in stuurde!

Als u het geduld niet hebt om de 9 minuten lange film uit te kijken, moet je minstens het manoeuvre na 5 minuten en 14 seconden hebben gezien, waar Block de 1.400 paarden van zijn Hoonicorn gebruikt voor een glijpartij die hem aan de rand van een ravijn brengt. Enkele centimeters verder en de Amerikaanse piloot had de grootste klap uit zijn carrière meegemaakt.

Noteer ook dat hij een legendarisch manoeuvre imiteert van Ari Vatanen aan het stuur van de 405 T16 op diezelfde Pikes Peak.