Met deze 13 BV’s kan je dit weekend op de selfie tijdens de Zoute Grand Prix

16179

Een fantastische verzameling oude (en nieuwe) auto’s, een massa volk en een exclusief jetsetsfeertje, het blijkt al jaren dé succesformule om tal van bekende koppen richting Zoute Grand Prix te lokken. Naast internationale habitués als Derek Bell en Jochen Mass, die zich stilaan tot het Zoute-meubilair mogen rekenen, zijn dit jaar opnieuw tal van BV’s op de afspraak.

Zo kan je er dit weekend het duo Gert Verhulst en James Cooke tegen het lijf lopen, die het ganse weekend in Knokke vertoeven om een tv-reportage te draaien voor het VIER-programma Gert Late Night. De meeste andere mediafiguren zijn uitgenodigd als ambassadeur voor deze of gene aanwezige invoerder, die zo een extra graantje media-aandacht hopen mee te pikken. Wat – zoals dit artikel bewijst – hen nog aardig lukt ook.

‘Gert late snor’ vanavond 22.20 op Vier!!

Een bericht dat is gedeeld door @gertverhulst op

We beginnen onze rondgang bij BMW, dat de 60e verjaardag van de BMW 507 viert in bijzijn van de koning van het veldrijden: Sven Nys. De tweevoudige wereldkampioen neemt deel aan de Zoute Rally aan het stuur van een BMW 507 uit 1957, die uitgeleend wordt door de BMW Classic-afdeling uit München.

Jaguar/Land Rover trekt voor de gelegenheid een heel blik aan beroemdheden open. Zo rijdt Koen De Bouw de Zoute Rally aan het stuur van de XK150. Op zondag zal hij dan weer samen met collega-acteur Werner De Smedt een gloednieuwe Range Rover Velar rijden tijdens de Zoute GT Tour. Ze worden vervoegd door Land Rover Discovery-ambassadeur Tom Waes, sportjournalist Ruben Van Gucht en sterrenchef Gert De Mangeleer, chef-kok van het driesterrenrestaurant Hertog Jan.

Ook bij Audi wordt komend weekend niet op een BV meer of minder gekeken. De Belgische Audi-invoerder neemt deel aan de Zoute Rally met een Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial uit de D’Ieteren Gallery en een Audi front UW Cabriolet uit 1934, de allereerste Audi met voorwielaandrijving en een zescilinder-Wanderermotor die ontworpen werd door Ferdinand Porsche himself. Op vrijdag worden de wagens bestuurd door sportjournalist en radio-dj Aster Nzeyimana en winnaar van het tv-programma De Mol Davey Van Rode​, en op zaterdag wereldkampioene zevenkamp en Audi ambassadrice Nafi Thiam aan het stuur van de Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial.

Op zaterdag neemt sportief manager van RSC Anderlecht Herman Van Holsbeeck plaats aan het stuur van de Audi front UW Cabriolet – Hein heeft naar verluidt nog wat bedenktijd gevraagd. Zondag neemt Audi ook deel aan de GT Tour met een Audi RS 5 Coupé en een Audi R8, die bestuurd zal worden door Mickael Karkousse, de zanger van de muziekgroep Goose.

Update: Inmiddels heeft Alfa Romeo nog een veertiende naam aan het lijstje beroemdheden toegevoegd: ex-tennisser Xavier Malisse zal aanstaande zondag deelnemen aan de Zoute GT Tour aan het stuur van een Alfa Romeo 4C Coupé. In deze video legt Malisse uit waarom hij tot de hardcore Alfisti gerekend mag worden: