Libelia De Splenter is een naam die je waarschijnlijk niet kent, maar toch hoor je haar geregeld in de wagen. Libelia werkte immers voor spraaktechnologiebedrijf Lernout en Hauspie, dat haar ‘stem’ na het faillissement doorverkocht aan heel wat GPS-fabrikanten, maar ook bijvoorbeeld aan ‘Siri’ van Apple. Ben je ‘ons Libelia’ na jaren trouwe dienst moe gehoord? Dan vind je sowieso een leuke vervanger in dit lijstje.

1. Homer Simpson

De meest gedownloade GPS-stem ter wereld is die van Homer Simpson. Miljoenen mensen laten zich op hun route begeleiden door het gele tekenfilmfiguur uit Springfield, met de nodige tussenstops langs donutzaken tot gevolg.

2. Yoda

Master Yoda legde dan wel het loodje in de zesde Star Wars-film, maar hij leeft wel nog altijd verder in de GPS van heel wat fans. Let wel op het nogal aparte gevoel voor grammatica van deze Jedi indien je hem verkiest als gids.

3. Morgan Freeman

Er zijn weinig mensen op wie ‘een stem als een klok hebben’ meer van toepassing is. Ter promotie van zijn film “London has fallen” leende Freeman zijn stem aan de routebegeleiding van smartphoneapplicatie Waze.

4. Arnold Schwarzenegger

Ook de stem van ex-Gouverneur en acteur Arnold Schwarzenegger kan je nu gebruiken als GPS-stem. In ware Terminator-stijl gidst Schwarzie je door het verkeer.

5. Mr T

Bereid je er maar op voor om iedere keer dat je verkeerd rijdt als “Fool” te worden uitgelachen. Het deuntje van The A Team ga je er wel zelf moeten bij neuriën.