Zopas heeft Lexus op het Salon van Detroit de LF-1 Limitless in de schijnwerpers gerold, als voorbode van een super-de-luxe SUV die het moet opnemen tegen de toekomstige BMW X7, de GLS van Mercedes-Benz en de voltallige Range Rover-familie.

Het Japanse luxemerk van Toyota verdient goed zijn boterham aan de andere kant van de grote plas, het hoeft dan ook niet te verbazen dat Lexus zijn premières liever op het Salon van Detroit voorstelt dan – met alle respect – op onze Brusselse verkoopbeurs, waar het bij voorkeur de gefacelifte NX en het nieuwe LS-vlaggenschip aan de Belgische man of vrouw tracht te brengen. Met deze LF-1 Limitless concept gunt Lexus ons echter al een blik in de wat verdere toekomst, een toekomst waarin Lexus zichzelf het vuur aan de schenen ziet leggen van de Duitse premiumbende. Zélfs in de allerhoogste regionen van SUV-land…

Eindeloze mogelijkheden

Om dat te bewerkstelligen, introduceert deze LF-1 Limitless eerst en vooral een nieuwe vormtaal, die getekend werd door Lexus’ Amerikaanse CALTY-designstudio in Californië. Naast het nog wat breder smoelende ‘spindle’-radiatorrooster onthouden wij vooral de voor een crossover bijzonder lage en langgerekte pose, een esthetische keuze die de 5 meter lange Japanner wat ranker en vooral sierlijker doet ogen dan de RX, de huidige (Europese) topper binnen Lexus’ SUV-gamma.

Uit het simplistisch opgevatte interieur kunnen we voorlopig nog niet veel afleiden, behalve dat het ons – volgens Lexus – spontaan moet doen denken aan de typische Japanse ‘Omotenashi’-gastvrijheid, zoals we ze ook in de nieuwe LS al mochten ervaren. Ook op motorisch vlak houdt Lexus zich voorlopig op het vlakke, het ‘Limitless’-suffix geeft dan ook aan dat de Japanners zowel (plug-in) hybride, elektrische als brandstofceloplossingen aan het aftoetsen zijn.

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]