Wellicht herinner je je de Nissan IMx Concept van het voorbije Salon van Tokio nog, een elektrische crossover die – volgens onze kleine teen althans – wel eens wat visuele en technische elementen van Nissans toekomstige Europese SUV-gamma zou kunnen prijsgeven. Nog geen drie maanden later komen de Japanners in Detroit al met deze nieuwe Xmotion-stijlstudie aanzetten, één die dit keer duidelijk is toegespitst op de smaak van onze Amerikaanse medemens. Inclusief het Silicon Valley-kantje.

Compacte zeszitter

Onder de ruige looks van de naar Amerikaanse normen eerder compacte Xmotion (spreek uit als ‘cross motion’, nvdr) Concept schuilt een ongebruikelijke 4+2-configuratie, waarbij je toegang krijgt tot de drie zetelrijen via averechts openende ‘suicide doors’. Dankzij de ver naar buiten geplaatste 21-duimswielen ontstaat volgens Nissan een royaal bemeten cockpit, waarin de in totaal zeven digitale displays een hoofdrol opeisen. Net als de centraal door het interieur lopende middenconsole trouwens, die volgens de ontwerpers geïnspireerd is ‘op een brug die een rivier overspant’. Onze fascinatie voor Japanse designers en hun vaak fantastische verklaringen is er alweer wat groter op geworden…

Je had het wellicht al kunnen raden, maar voorlopig geldt de Xmotion Concept als een pure concept car. We hebben zelfs het raden naar een eventuele (en allicht wel elektrische) motorisatie, al wil Nissan ons wel nog graag vertellen dat de wagen de gedachten van zijn bestuurder kan lezen via Brain-to-vehicle-technologie. Hoe dat dan juist in zijn werk treedt? Dat moeten de marketingjongens toch eerst nog even navragen.

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]