Herbie & B: het kleinste hotel ter wereld

2333

Je bent een autofan in hart en nieren, en je bent op zoek naar een originele overnachtingsplek? Dan moet je in Jordanië zijn. In de woestijn van het koninkrijk in het Midden-Oosten kan je immers overnachten in een oude Volkswagen Kever.

De wagen is eigendom van Mohammed Al-Malahim, een gepensioneerde Jordaniër die zijn Volkswagen Kever in 2011 ombouwde tot een opvallende overnachtingsplaats. Sindsdien baat hij het “hotel” uit in het woestijndorpje Al Jaya.

“Ik ben met dit project gestart omdat ik mijn dorp op de kaart wou zetten. Je vindt hier de mooiste landschappen uit de streek, maar ze worden vaak over het hoofd gezien”, vertelde een trotse Al Malahim onlangs aan CNN.

 

Ondertussen posten toeristen op Instagram gretig foto’s van hun overnachting in de Kever van Al Malahim, die hij zelf het kleinste hotel ter wereld noemt. Een overnachting in de Volkswagen kost trouwens 48 euro voor twee personen (meer zouden we echt niet proberen). Drank en versnaperingen zijn dan weer beschikbaar in de “lobby”, in een grot niet ver van de wagen.