Alfa Romeo 6C: herrijzenis in 2020?

1811

De 6C zit diep verankerd in het sportieve DNA van Alfa Romeo – en vice versa. De Italiaanse autobouwer zou dan ook op concrete plannen broeden om het legendarische model opnieuw tot leven te wekken…

Het gerucht over een nieuwe sportieve coupé bij Alfa gaat alweer enkele maanden mee, maar via enkele loslippige ingewijden hebben een paar concrete details hun weg gevonden naar de buitenwereld. Zo zou Alfa Romeo onder andere werken aan een achterwielaangedreven Giulietta met bijhorende coupéversie, een op papier bijzonder interessant idee dat voorlopig noch bevestigd noch ontkend wordt binnen de FCA-directie. Topman Sergio Marchionne concentreert zich momenteel liever op het uitwerken van FCA’s strategisch toekomstplan, dat de Italiaanse autobouwer op 1 juni wereldkundig zal maken.

Intussen heeft de Duitse tuner Pogea Racing uit goede FCA-bron vernomen dat er een nieuwe 6C in de pijplijn zit, al rijzen er voorlopig nog grote vraagtekens over de technische architectuur die onder de wagen zal huizen. Als we uitgaan van een Giulia Coupé, dan lijkt de V6-motor uit de Quadrifoglio de meest voor de hand liggende optie… of zou Alfa Romeo eerder leentjebuur gaan spelen bij de toekomstige Maserati Alfieri?