Fernando Alonso neemt dit jaar deel aan het (bijna volledige) WEC-seizoen. De Spaanse tweevoudige wereldkampioen staat dus ook aan de start van de 24 uur van Le Mans voor Toyota.

De geruchten deden al een tijdje de ronde, zo testte Alonso al eerder met het LMP1-prototype van Toyota, maar nu is de kogel definitief door de kerk: Fernando Alonso rijdt het WEC-kampioenschap.Een gewaagde carrièrestap van de Spanjaard, het komt immers nog zelden voor dat racepiloten twee kampioenschappen tegelijk betwistten.

Op zich komt Alonso’s keuze wel niet uit de lucht gevallen. Vorig jaar liet al de Spanjaard de GP van Monaco al aan zich voorbijgaan om deel te kunnen nemen aan de Indy 500. Dit jaar zal hij dus enkele uitstapjes maken naar het endurancekampioenschap WEC.

Alonso zou het volledige seizoen rijden, op de  race in Fuji na. Die valt immers samen met de Grand Prix F1 van de Verenigde Staten in Austin. Alonso’s “dubbele seizoen” betekent trouwens dat we hem dit jaar twee keer in ons Belgenlandje mogen verwelkomen. Op zes mei komt de Spanjaard aan de start van de WEC zesuursrace in Spa, enkele maanden later zal hij op hetzelfde mythische circuit aantreden in een F1-bolide.