Volkswagen Golf Variant, beter dan de Passat

3483

Golf Variant-optimized

Met de breakversie tilt de Golf VII zichzelf naar een hogere klasse, want hij biedt meer kofferruimte dan de Passat Variant. Een evolutie die de verkoopsmix binnen het Volkswagen-gamma wel eens door elkaar zou kunnen schudden.

Laat ons eerlijk zijn, de breakuitvoering van de Golf is er nooit in geslaagd het hart te veroveren van de Belgische bestuurder. Naar gewoonte draait de break slechts 10% van de totale Golf verkoop. Wanneer we dit gaan vergelijken met zijn Duitse en Franse rivalen is dat toch wel verrassend te noemen. Maar de situatie zou wel eens snel kunnen veranderen, met als gevolg dat de Passat, die het grootste deel van zijn verkoop realiseert met de breakversie, in de schaduw komt te staan. Waarom ? Omdat de prestaties van de Golf – inclusief het laadvolume – fors de hoogte zijn ingegaan, … en omdat de Golf Variant eigenlijk ook wel beter oogt.

Verhuiswagen

Langer, dieper en breder dan zijn voorganger, de Golf VII Variant biedt een pak meer ruimte aan de achterpassagiers. Het koffervolume tikt aan op 605 liter, of 2 liter meer dan de Passat ! Met neergeklapte achterzetels fietst dit volume zelfs de 1.620 liter voorbij. En met een dichtgeklapte passagierszetel (Comfortline) raken zelfs objecten tot 2,67 m op hun bestemming. De koffer is makkelijk te laden dankzij de tildrempel die amper 63 cm boven de grond hangt en de in diverse hoogten verstelbare vloerplank.

104g CO2/km

Voor de rest vinden we bij deze Golf Variant dezelfde uitrustingen terug als bij de berline. Ondanks het feit dat hij een honderd tal kilo’s slanker is dan dzijn voorganger, blijft hij toch honderd kilo zwaarder dan de berline. Maar dit overgewicht laat zich achter het stuur nauwelijks voelen. Hetzelfde verhaal zien we in het verbruik. De 1.6 TDI is blij met 4 l/100 km (104 g CO2/km).

PLUS

  • Geslaagde lijn
  • Kofferinhoud
  • Praktische toepassingen

MIN

  • Hebben we niet gevonden…