Gelekt: Kia Ceed SW

993

Tijdens de lancering van de Ceed hatchback liet Kia al verstaan dat we in Genève meteen al een tweede modelvariant te zien zouden krijgen. Dat blijkt nu de Sportswagon-breakafgeleide te zijn, die een dag vroeger dan voorzien op het wereldwijde web is beland.

Los van de onhandige marketing – als er één kleur is waarmee Kia niet langer geassocieerd wil worden, dan wel die van deze gelekte Ceed Sportswagon – krijgen we een compacte gezinsbreak naar Europese smaak te zien, niet toevallig de regio waar dit soort modellen nog steeds het vlotst over de toonbanken gaat. De verschillen met de hatchback bevinden zich volledig achter de C-stijl, waar de langere overhang voor een praktisch laadruim tot circa 600 liter moet zorgen.

Shooting brake

Inmiddels heeft Kia ook al halvelings bevestigd dat de Ceed-familie binnenkort nog gevoelig uitbreid wordt, zo is er sprake van een 200 pk sterke hot hatch en een wat sportiever gelijnde shooting brake, die wellicht geïnspireerd zal zijn op deze Proceed Concept. Want als er één kleur is waarmee Kia niet langer geassocieerd wil worden…