Als de hele dieselgate-affaire één gunstig effect heeft geressorteerd, dan wel dat de hele Volkswagen-groep een grote ‘déclic’ heeft gemaakt met betrekking tot elektrisch rijden. Op het Salon van Genève stelde Volkswagen zijn inmiddels vierde I.D.-prototype voor, een toekomstig vlaggenschip dat de geflopte Phaeton voor eens en voor altijd moet doen vergeten.

Wat we voorlopig al weten over de I.D. Vizzion gedoopte concept car, is dat de wagen 5,11 meter zal meten en 306 pk zal leveren, met dank aan twee elektromotoren van 115 kW. Die zullen wellicht elk een as aandrijven, waardoor de berline net als een Tesla over een integrale aandrijving kan beschikken.

Volgens Volkswagen zou het rijbereik een forse 665 kilometer bedragen, de topsnelheid wordt om evidente redenen begrensd op 180 km/u. Belangrijk detail: deze I.D. Vizzion zou wel eens het eerste volledig autonome voertuig tussen de 20 beloofde EV’s kunnen worden, vermits een stuurwiel en andere bedieningselementen vooral uitblinken in afwezigheid… In ruil krijgen we een virtuele ‘gastheer’ die zich om het welzijn van de inzittenden bekommert, en die zich via stem of via gebaren laat bedienen.

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]