Tobias Moers, de man die het voor het zeggen heeft bij Mercedes-AMG, heeft op het Salon van Genève een paar sappige details gelost over de op stapel staande A45 AMG. Kort samengevat: de Audi RS3 Sportback heeft een probleem.

Nu de vernieuwing van de Mercedes-Benz A-Klasse een feit is, konden de geruchten over de op stapel staande AMG-variant natuurlijk niet lang uitblijven. Het pronkstuk van de A-familie – die op termijn acht modellen zou gaan tellen – zou nog dit jaar gelanceerd worden, volgens AMG-topman Tobias Moers krijgen we een auto die het hele hot hatch-segment opnieuw naar zijn hand zal zetten.

Zelfde motor, meer power

Met een cavalerie van 375 volbloeden moest de huidige A45 AMG alleen de Audi RS3 Sportback (400 pk) laten voorgaan, bedoeling is dat de nieuwe A45 “een stuk boven de 400 pk zal uitkomen”. Daarvoor rekent Moers nog steeds op de huidige 2 liter-turbobenzine, zij het in een stevig herwerkte vorm. “We gaan ervan uit dat onze A45 AMG in een drag race de maat zal nemen van de RS3 Sportback, maar ook dat hij op circuit even snel en vaardig is als een BMW M2”, zo liet de Duitser nog optekenen tijdens een interview op het Salon van Genève. We vroegen ons al af wanneer de sneer naar München ging komen…