Donderdag nodigde Audi de pers uit voor een blik op zijn jaarresultaten. Maar wie op een saaie persconferentie vol cijfertjes had gerekend, kwam bedrogen uit. Prompt kwamen de Duitsers immers met een nieuw model aanzetten.

Na de in België gebouwde e-tron en e-tron Sportback kiest het merk met de vier ringen voor een sportieve Gran Turismo, de e-tron GT. “Een dynamische vierdeurs”, vertelde Audi bij monde van CEO Rupert Stadler. “De GT wordt ook het eerste e-tron model met een badge van Audi Sport. Al zullen er daar in de toekomst zeker nog bijkomen.”

Meer dan een teaserafbeelding deelde Audi nog niet met ons, al merken we wel meteen de sterke lijnen van de lage GT op, net als de luchthappers vooraan en de grote conceptvelgen. Het interieur zou volgens sommige media dan weer gebaseerd worden op de Virtual cockpit, die de constructeur uit Ingolstadt al in haar A8 installeerde.

Elektrisch offensief

Deze Audi e-tron maakt deel uit van het elektrisch offensief van de constructeur uit Ingolstadt.

Vanaf 2020 zal je de de e-tron GT op de wegen zien rondrijden. Over prijs, prestaties en rijbereik communiceerden de Duitsers nog niet. De wagen maakt wel deel uit van een heus elektrisch offensief van Audi, dat twintig elektrisch aangedreven wagens in haar gamma wil hebben tegen 2025.

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]