Geef toe, als je geen profvoetballer of rockster bent, zal je nooit een Bentley Bentayga kopen … omdat ie er nu niet bepaald heel erg knap uitziet. Maar wat als je toch graag wil offroaden met een bolide uit Crewe? 

Dan biedt een Nederlandse garage uit Uden de oplossing! Zij verkopen immers een wel heel speciale Bentley Continental GT. De Conti uit 2004 werd omgebouwd naar een heuse moddervreter. Zo verhogen nieuwe dempers de wagen met zo’n 7,5 cm en werden de luchtveren en stabilisatorstangen aangepast. Voorts is het 20 inch grote schoeisel van de Bentley voorzien van offroadbanden en kreeg de Brit nieuwe wielkasten om al dat terreingeweld te weerstaan. Het opvallendste designkenmerk van de Continental Offroad is echter het reservewiel, dat op het dak gemonteerd is, samen met genoeg lampen om een hele woonwijk te verlichten.

Voorts is alles redelijk bij het oude gebleven bij deze wagen. De Brit kon al rekenen op vierwielaandrijving en een 6 liter groot W12 blok met twee turbo’s dat 560 pk en 650 Nm levert. Best oké voor een uitstapje op het platteland, niet? Ook het interieur ziet er nog net zo uit als toen de wagen in 2004 van de band liep. Al zal dat waarschijnlijk niet lang duren als de koper er echt in de modder mee gaat stoeien.