Je hebt ongetwijfeld al eens van Airbnb gehoord, de dienst waarmee je je huis,  appartement of VW Kever kan verhuren als hotelkamer. En binnenkort zou je ook je geliefde vierwieler op een gelijkaardige manier kunnen (ver)huren.

Het project Car & Away speelt in op de rage van de deeleconomie en wil zo de dure prijzen van autoverhuur tegengaan. Wanneer je op reis gaat, kan je je wagen achterlaten op de parking van de luchthaven, waarna hij wordt gewassen en verhuurd. Wanneer je terugkeert, wordt je wagen nogmaals schoongemaakt. In tussentijd kunnen mensen via de app je wagen dus huren voor een bepaalde tijdsperiode.

Als er niemand je wagen huurt, betaal je enkel de kosten voor het gebruik van de parking, al zou je die waarschijnlijk altijd betalen. De rekening voor het wassen van je auto krijg je wel niet opgestuurd. Momenteel is alles nog in testfase en je kan er alleen nog maar een beroep op doen op de dienst aan de London’s Gatwick Airport.

Voorwaarden

Uiteraard moet je auto wel aan enkele voorwaarden voldoen. Je geliefde vierwieler moet bijvoorbeeld minder dan acht jaar oud zijn, minder dan 160.000 kilometer op de teller hebben en natuurlijk in bezit zijn van de juiste papieren. Potentiële huurders moeten dan weer ouder zijn dan 25 jaar en vanzelfsprekend over een geldig rijbewijs beschikken.