Het is een vaststaand feit dat het gamma van Alfa Romeo eindelijk weer vorm begint te krijgen. Na de introductie van de Giulia en de Stelvio denkt het merk nu aan een paar sportieve derivaten, met een coupéversie van de Giulia als meest waarschijnlijke piste…

Een tijdje terug hadden we het al over een eventuele terugkeer van de 6C, al begint het er meer en meer op te lijken dat de Italianen sindsdien een andere piste aan het bewandelen zijn: een coupéversie van de Giulia, die de historische naam ‘Sprint’ (of wordt het toch nog 6C?) zou meekrijgen.

Hoewel de FCA-groep pas op 1 juni zijn toekomstplannen uit de doeken zal doen, menen onze collega’s van Autocar al te weten dat er volgend jaar een coupéversie van de Giulia op de planning staat. Die zou een 650 pk sterke, hybride versie van de 2,9 liter-V6 als topmotorisatie krijgen, al zou er ook gewerkt worden aan een tot 350 pk opgevoerde variant van de 2 liter-turbobenzine. Sommige bronnen opperen zelfs dat Alfa Romeo het HY-KERS systeem zal overnemen van Ferrari, dat zich deze week nog liet betrappen tijdens testwerk in Fiorano.

Foto: Autocar