BMW heeft in Peking een concept car onthuld van de iX3, de voor 2020 geplande elektro-SUV op basis van de X3. De Audi e-Tron weet wat (of eerder wie) hem te wachten staat…

‘One down, 11 to go’, moeten ze in München gedacht hebben toen het prototype van de iX3 richting Salon van Peking vertrok. De SUV is namelijk de eerste in een lange rij van 12 elektrische modellen die het merk tegen 2025 wil lanceren, met dank aan een flexibele architectuur die het merk onder zowat elke toekomstig i-model wil schuiven.

Wat de iX3 betreft, spreekt BMW van een 70 kWh sterk accupakket, dat zijn 270 pk’s via twee elektromotoren – één per as – aflevert aan de vier wielen. Volgens BMW is het aandrijfgeheel in staat om de kaap van de 400 kilometer te ronden op één enkele batterijlading, uiteraard gemeten volgens de nieuwe WLTP-cyclus. Net zoals bij de Audi e-Tron zou de batterij kunnen bijladen tegen een laadsnelheid van 150 kW, wat betekent dat je in circa 30 minuten weer over een quasi volle accu kan beschikken.