Vergeef het ons wanneer we wat lacherig deden over de afgevaardigde die Bentley dit jaar naar Pikes Peak zal sturen, zijn Bentayga. Maar wanneer je gerief als de Continental GT in de garage hebt staan, is het vreemd om een zware SUV als wapen te kiezen. Maar we hopen van harte dat Crewe binnenkort ons ongelijk bewijst.

Wij vonden alvast de eerste beelden van de Bentayga die straks in de Race to the Clouds zal proberen het record van snelste straatlegale SUV te breken. Vanzelfsprekend moet de aandrijflijn daarvoor dezelfde blijven, een 6 liter W12, goed voor 608 pk, 900 Nm en een 0-100 in 4 seconden en Crewe behoudt ook de adaptieve luchtvering.

Dieet van 300 kilo

Wat wel verandert, is dat Bentley zo maar even 300 kilo aan interieurelementen uit de Bentayga kiepert waardoor de weegschaal … nog altijd meer dan twee ton aanduidt. Verderop krijgt de SUV racestoelen, speciale Pirellibanden, een uitlaatsysteem van Akrapovic en … een rolkooi en een brandblusapparaat. Je weet immers nooit of de race naar de wolken in de hemel dan wel in de hel eindigt …