Wij bij AutoBuzz (en dan vooral één redacteur) hebben een zwak voor de Volkswagen Kever. Dat zal je ook kunnen lezen in het nieuwste exemplaar van ons MagaBook. Maar de moderne reïncarnatie van de Kever is geen lang leven meer beschoren. Eind volgend jaar trekt VW immers de stekker uit het model. Of toch niet?

Volkswagen denkt er immers aan om in 2023 een elektrische Beetle op de markt te brengen. De stekker die er in 2019 uitgaat, kan er vier jaar later dus gewoon weer in. Letterlijk dan. De wagen zou liggen op het MEB-platform, dat de Duitsers voorzien voor hun elektrische modellen die vanaf 2021 op de markt verwacht worden. Daar horen bijvoorbeeld ook de I.D. en I.D. Crozz op te liggen, die als eersten van dat elektrisch offensief in de showroom moeten staan.

Met de I.D. Buzz steekt Volkswagen een van haar legendarische modellen al in een modern (elektrisch) jasje.

Eens deze meer rationele modellen aanslaan, kan de Duitse constructeur naar eigen zeggen meer emotionele, exotische modellen fabriceren. De eerste daarvan is de I.D. Buzz, gebaseerd op de bekende T1, vanaf 2022, een jaar later zou de elektrische Kever kunnen volgen.

Vierdeurs

De Beetle EV zal er trouwens wat anders uitzien dan we gewend zijn. Doordat tweedeurswagens vooral een nicheproduct zijn, zou Volkswagen opteren voor een vierdeursvariant. Het model zou wel over achterwielaandrijving beschikken om de link met de originele Beetle te behouden.