Het aantal variaties op hetzelfde SUV-thema is binnen de Volkswagen-stal al lang niet meer op één hand te tellen, toch menen ze in Wolfsburg nog een gaatje gevonden te hebben voor een extra hoogpoter. De in de loop van het najaar verwachte T-Cross komt helemaal onderaan het gamma, onder de T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace en de nieuwe Touareg.

Volkswagen heeft ons vandaag een eerste teaser bezorgd van de op stapel staande T-Cross, een compacte SUV (4,1 meter) die zijn gabarit en zijn MQB-basis deelt met de reeds gelanceerde Seat Arona. Hij verhoudt zich daarmee tot de T-Roc zoals de Polo tot de Golf, twee modellen waarvan de Volkswagen-SUV’s wellicht heel wat trouwe (maar ouder wordende) klanten zullen overnemen. Zolang ze en passant ook de nodige Kia Stonic-, Ford Fiesta Active– en Renault Captur-kopers gaan afsnoepen, zullen ze het in Wolfsburg wellicht graag zien gebeuren.

In afwachting van de eigenlijke lancering, die deze herfst gepland staat, kunnen we wel al één en ander afleiden uit de pas gepubliceerde teaser met bijhorende video. Dat de T-Cross een voor een VW behoorlijk dissidente achterpartij meekrijgt bijvoorbeeld, met een doorlopende lichtstrip achteraan. Vooraan krijgen we daarentegen een heel ander verhaal, daar lijkt de T-Cross niet meer (noch minder) dan een doorslagje van de T-Roc te zullen worden. Wat het ook wordt, tot ze bij Volkswagen het blik met SUV-cabrio’s opentrekken (ja, die komen er ook), valt er nu écht geen speld meer tussen te krijgen…

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]