Geruchten waren er al een tijdje, zopas heeft Bugatti ook officieel bevestigd dat het tijdens de Monterey Car Week (18-26 augustus) een nieuw model zal lanceren: de Divo, die zich aandient als de overtreffende trap van de… Chiron. Pardon?

Bugatti-fans mogen vrijdag 24 augustus alvast met stip noteren in hun agenda en een vlucht richting Californië boeken, want op die dag trakteert Bugatti ons namelijk op één van de meest sensationele bolides die het Franse merk ooit heeft voortgebracht. De Divo, die zijn naam net als de Veyron en de Chiron te danken heeft aan een voormalige Bugatti-piloot, moet ons terugvoeren naar de glorietijd van de coachbuilders, een stelling die ons doet vermoeden dat de Divo visueel sterk zal afwijken van de Chiron, waarmee hij voor het overige wellicht wel (een deel van) de mechaniek zal delen.

Volgens Bugatti-opperhoofd Stephan Winkelmann (ex-Lamborghini en Audi Sport) wordt de Divo zomaar eventjes de best sturende Bugatti aller tijden: “In dit project zagen de Bugatti-ingenieurs een uitgelezen kans om het merk-DNA te perfectioneren op vlak van handling, met een sterke focus op prestaties”. Het lijkt er dus op dat we op 24 augustus een lichtere en aerodynamisch vervolmaakte versie van de Chiron te zien zullen krijgen… tenzij ze ons bij Bugatti een oor willen aannaaien, natuurlijk. De Fransen hebben inmiddels al productiecapaciteit voorzien voor 40 exemplaren, waarvoor het merk zo’n 5 miljoen per stuk hoopt te vangen. Ter vergelijking: voor die prijs kan je al twee ‘gewone’ Chirons op je oprit parkeren…