Na de elektrische Ioniq lanceert Hyundai in september de Kona EV, het tweede volledig elektrische model van de Koreaanse autobouwer. Zopas heeft de Belgische Hyundai-invoerder ook al een officieel prijskaartje achter de voorruit gestoken…

De op het salon van Genève gelanceerde Kona EV kent zijn prijs: 34.999 euro. Zoals reeds aangekondigd voorziet Hyundai twee verschillende aandrijflijnen: een Long Range (64 kWh) met een vermogen van 204 pk en een actieradius tot 482 kilometer, en een Short Range met een batterijcapaciteit van 39,2 kWh, 135 pk en een (volgens de WLTP-cyclus gemeten) rijbereik van 312 kilometer.

Vlaamsgezind

Ondanks de best wel aantrekkelijke tarifering zal het toekomstige Kona EV-publiek zich wellicht hoofdzakelijk in het Vlaamse landsgedeelte bevinden. Daar geeft de overheid namelijk een bijkomende premie van 3.500 euro op de versie van 39,2 kWh, voor de krachtigere (en dus ook wat duurdere) variant wacht nog steeds een cadeautje ter waarde van 2.500 euro. Dat betekent dat je in Vlaanderen al voor 31.499 euro een elektrische Kona op je oprit kan parkeren. Wie toch voor de 64 kWh-versie kiest, betaalt na aftrek van de premie nog 39.499 euro.