Hyundai i30 N Fastback: Hij komt!

863

Een Hyundai i30 Fastback met dubbele einddemper die in camouflagepak over de Nordschleife dendert. Dat kan maar één ding betekenen…

We wisten al dat Hyundai’s N-divisie volop bezig was met de ontwikkeling van een derde ‘high-performance’-model, in navolging van de i30 en de (enkel in de States verkrijgbare) Veloster. Sinds kort weten we ook dat de i20 N nog even (?) in de wachtkamer mag blijven, in Hyundai’s uitvalsbasis op de Nürburgring zijn alle ogen voorlopig gericht op deze i30 N Fastback, die er momenteel zijn laatste testrondjes draait vooraleer hij eind dit jaar zijn publieksdebuut beleeft.

Gekende mechaniek

Het lag natuurlijk wel in de lijn der verwachtingen dat een sportieve versie van de i30 Fastback niet lang meer op zich zou laten wachten, vermits het aandrijfgeheel, bestaande uit een 2 liter-turbomotor van 275 pk, rechtstreeks kan (en zal) overgenomen worden van de hatchback. De 250 pk sterke ‘instap’-versie zal wellicht voorbehouden blijven aan de hatchback, het elektronische sperdifferentieel, de aangepaste uitlaatlijn en de automatische tussengasfunctie worden daarentegen wel overgeheveld.

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]