Heel wat crossovers krijgen het verwijt dat ze nauwelijks off-roadcapaciteiten hebben. Met dat vooroordeel willen ze bij Skoda graag komaf maken via deze Karoq Scout, een Karoq klaargestoomd voor het zwaardere werk.

Deze woudloper krijgt wat extra snufjes mee om ook buiten de platgetreden paden zijn streng te trekken. Standaard beschikt het model bijvoorbeeld over de 4Motion vierwielaandrijving en kan hij rekenen op het offroadpakket. Dit betekent dat de Tsjech extra beschermplaten voor de bumpers en de bodem krijgt, net als enkele zilverkleurige koetswerkdetails, getint glaswerk, antracietkleurig 18-duimsschoeisel (optioneel zelfs 19 duim) en enkele Scoutlogo’s op de koets.

Skoda Karoq ScoutDaar kun je al behoorlijk je streng mee trekken, al doen de Tsjechen er nog wat bovenop door de Drive Mode Select uit te breiden met een specifiek terreinprogramma, kwestie van op het juiste moment dat spreekwoordelijke duwtje in de rug te kunnen geven.

De Karoq Scout is de derde telg uit het Skodagamma dat een ‘scoutbehandeling’ krijgt, na de Octavia en de Kodiaq, de grotere broer van deze Karoq. Rest ons enkel nog te vertellen dat je een Karoq Scout kan bestellen met 1.5 TSI benzinemotor (150 pk, automatische zevenbak) of de 2.0 TDI dieselkrachtbronnen. De 150 pk-versie is dan beschikbaar met manuele zes- of automatische zevenbak, die van 190 pk enkel met de automatische versnellingsbak met zeven verhoudingen. Net als de nieuwe Vitara, die we jullie vanmorgen voorstelden, kan je voor het eerst kennis maken met de Karoq Scout op het Autosalon van Parijs begin oktober.

Skoda Karoq Scout

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]