De rijken der aarden hangen al graag eens een exclusief schilderij aan de muur. Of rijden rond met een voor ons onbetaalbare sportwagen. En wat doe je als dat nog te gewoontjes is? De twee combineren, moet Pablo Pérez Companc gedacht hebben.

De 35-jarige Argentijn gebruikt immers een Pagani Zonda Revolucion als scheidingsmuur tussen de slaap- en woonkamer van zijn optrekje in Miami. Want Pagani’s zijn kunst en kunst hoort aan de muur, was zijn redenering. Hebben we hier een nieuwe manier van binnenhuisdecoratie ontdekt?

Het gaat hier trouwens niet om zomaar een Pagani Zonda, maar de Revolucion waarvan er maar 5 van zijn geproduceerd. Dit exclusieve stuk speelgoed kan op een 6.0 liter V12 motor rekenen van Mercedes, goed voor 789 pk en 730 Nm en kan bovendien op F1-technologie zoals DRS rekenen. Nieuw kostte de Zonda in 2014 maar liefst 2,2 miljoen euro.

Hoewel Pablo graag wil doen geloven dat hij daadwerkelijk zijn Pagani (die hij voorheen tijdens trackdays gebruikte) aan de muur nagelde, betwijfelen wij toch de echtheid van dit specifieke model. De getinte ramen en de aard van de constructie doen ons vermoeden dat de Argentijn de carrosserie van de wagen liet nabouwen en dat motor en  interieur dus ontbreken.

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]