De Toyota Auris is dood, leve de… Corolla!

1435

Hoewel Toyota ons op het voorbije Salon van Genève nog een gloednieuwe Auris-generatie liet zien, zal de middenklasser bij zijn lancering begin 2019 opnieuw onder de veel bekendere Corolla-vlag varen. Omdat alleen zotten nooit van gedacht veranderen…

Echt verrassend is het nieuws natuurlijk niet, want binnenskamers werd de in 2007 geïntroduceerde Auris-benaming al langer ter discussie gesteld. Met ruim 45 miljoen verkochte Corolla’s (sinds 1966, nota bene) heeft Toyota dan ook één van de meest ronkende modelnamen uit de hele autogeschiedenis in zijn rangen, al moet je tegenwoordig al goed zoeken (of in België wonen) om nog een Corolla (eigenlijk een Auris in sedanvorm) in een Toyota-showroom terug te vinden. Aan die situatie komt volgend jaar dus een eind wanneer Toyota niet één, maar wel drie nieuwe Corolla’s op ons loslaat.

Debuut in Parijs

Concreet zal Toyota ons op het Salon van Parijs (begin oktober, nvdr) de productierijpe Corolla hatchback en Corolla Sports Tourer presenteren, beide voorzien van de hybride aandrijflijn die we al kennen uit de C-HR en de Prius. Naast de 122 pk sterke instapversie komt er ook een extra krachtige variant met een 2 liter sterke verbrandingsmotor en elektrische ondersteuning, samen goed voor 180 paarden. Later wordt het gamma nog aangevuld met een nieuwe sedanversie, die net als de hatchback en de breakvariant op het Toyota New Global Architecture-platform (TNGA) zal komen te staan.

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]