Het Britse F1-team McLaren heeft zonet bevestigd dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne volgend jaar niet voor het team zal uitkomen. Of Vandoorne volgend jaar actief blijft in de koninginnenklasse van de autosport is nog onbekend.

Echt verrassend kunnen we het nieuws van McLaren niet noemen. Binnen het team werd al langer getwijfeld aan Vandoorne, het gerucht gonsde zelfs dat hij voor de tweede helft van dit seizoen aan de kant zou gezet worden. Dat laatste bleek niet waar, maar voor volgend jaar zal Stoffel in ieder geval op zoek moeten naar een nieuw stoeltje.

“We willen Stoffel bedanken voor zijn inzet dit seizoen en betreuren het dat we hem geen wagen naar het evenbeeld van zijn talent konden geven”, laat Zak Brown, CEO van het F1 team weten. “Toch toonde hij zich steeds een teamspeler en heeft hij geweldig werk verricht. Hij zal dan ook altijd onderdeel blijven van de McLarenfamilie, we wensen hem al het beste voor de toekomst.”

Toekomst?

Er zijn trouwens behoorlijk wat gegadigden om de plaats van Stoffel in te nemen. McLaren Junior Driver Lando Norris, die voorlopig uitkomt in het Formule 2 kampioenschap, is de grootste kandidaat, maar ook Sergio Perez en Esteban Ocon, beiden nu nog bij Force India, maken kans om volgend jaar uit te komen voor het Britse team.

Hoe de toekomst er voor de Vandoorne dan weer uit zal zien, is voorlopig onduidelijk. De Vlaming heeft nog enkele mogelijkheden om in de F1 te blijven en zegt op de website van McLaren dat hij zijn toekomstplannen binnenkort uit de doeken zal doen. Wij duimen alvast, Stoffel!

 

EDIT: McLaren meldde net dat de 18-jarige Brit Lando Norris volgend jaar het zitje van Vandoorne overneemt.