Video test : is dit de strafste 4×4 ?

298

Het is één van de meest unieke en merkwaardige auto’s van het moment. Tegenwoordig is hij the talk of the town, maar toch hebben nog maar weinig mensen hem al in het echt gezien. We kwamen hem tegen in de woestijn van … Breskens.

Aanvankelijk werd hij ontworpen voor het Australische leger om ingezet te worden voor militaire doeleinden. Bij Mercedes waren ze slim genoeg om een burger-versie te ontwikkelen.  Doelpubliek: de miljonairs van deze wereld. 

Binnenin vinden we de luxe van een S klasse en onder de kap steekt een motor van AMG die de zes wielen aandrijft. Dit beest is gemaakt voor het ultrazware terreinwerk en lacht de beste 4×4’s  van het moment vierkant in het gezicht uit. Zet hem op uw oprit en heel de buurt komt kijken. Een V8 biturbo met 544 pk, enorme carbon wielkasten, 36″ velgen en een gewicht van 3,85 ton. En we gaan nog even verder met de cijfers: hij staat 46 cm hoog op zijn poten, is 40 cm breder dan de gewone G63 en rijdt vlot door water van een meter diep. Dit alles krijgt u voor de ronde prijs van 379.000 euro.

Tot slot geven we u nog even mee dat u voor dit monster best over een rijbewijs C beschikt.