Het Italiaanse Abarth, dat de anders zo lieflijke Fiat 500 in een hitsige bromvlieg transformeert, heeft zopas zijn modeljaarupdate van het volledige 595-gamma voorgesteld. Inclusief een zo mogelijk nog luidere Record Monza-uitlaat!

De invoering van de WLTP-testcyclus heeft de constructeurs de voorbije maanden en jaren heel wat bijkomend ontwikkelingswerk opgeleverd, investeringen die ze maar al te graag willen terugverdienen door de (verplichte) technische upgrades te koppelen aan een tussentijdse facelift. Ook Abarth maakt van de gelegenheid gebruik om zijn 595-gamma nog eens op te frissen, de toevoeging van het gifgroene Adrenalina Green-kleurtje kunnen we overigens alleen maar toejuichen.

Op mechanisch vlak rekent Abarth op de gekende 1,4 liter T-Jet, qua vermogens kan je nog steeds kiezen voor een klassieke 595 (145 pk), de Pista (160 pk), de Turismo (165 pk), de Competizione (180 pk) of de Rivale (180 pk). De Pista en de Competizione worden voortaan standaard uitgerust met de Record Monza Attivo-uitlaat met actieve kleppen, waarbij de Sport-modus voor nog wat meer auditief spektakel belooft te zorgen. En zeggen dat hij al veruit de luidruchtigste van de hele hot hatch-bende was…