Enkele dagen voor de BMW Z4 zijn Europese debuut beleeft in Parijs, geeft München meer specs (en prijzen!) vrij van zijn nieuwe roadster.

Het is nog wachten tot 2019 voor we de nieuwe Z4 zelf onder handen mogen nemen. In afwachting van de lancering in maart geeft BMW wel al de volledige line-up vrij, die start met de sDrive20i, sDrive 30i en M40i. Dat betekent dat de Z4 verkrijgbaar zal zijn met viercilinders van 197 pk en 320 Nm of 258 pk en 400 Nm, en één enkele zescilinder: de M40i met 340 pk en 500 Nm.

BMW belooft verder een grondig opgewaardeerde ophanging met dubbele driehoeken voor- en een multilink achteraan. Alle versies zullen beschikken over een Comfort, Sport en Sport+-modus. De stoffen kap laat zich volledig elektrisch wegplooien tot een snelheid van 50 km/u. Dankzij acht extra centimeters in de lengte (en zeven in de breedte) wint de Z4 aan binnenruimte en koffervolume (280 liter).

Opties, opties, opties

Het spreekt voor zich dat de catalogus opnieuw dikker is dan je obese frituuruitbater, met onder meer een digitale sleutel via je smartphone, een automatische noodrem met voetgangerherkenning, een rijstrookassistent, een adaptieve cruise control, verkeersbordenherkenning, een parkeerhulp en een waarschuwing voor achteropkomend dwarsverkeer. Verder noteren we een infotainmentsysteem met een 10,25 inch groot scherm en een head-up display. De prijzen van de nieuwe BMW Z4 beginnen bij 42.700 euro.

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]