Nu het F1-avontuur van Stoffel Vandoorne bij McLaren ten einde loopt en de plaatsen voor volgend seizoen stilaan ingevuld raken, moest de 26-jarige Kortrijkzaan dringend op zoek naar een nieuwe werkgever. Gelukkig reikt Mercedes-partner HWA hem voor volgend jaar een contract en een zitje aan… in de elektrische Formula E.

Dat Stoffel Vandoorne zijn racegeluk volgend jaar elders zou gaan beproeven, we hadden het de voorbije dagen wel zien aankomen. Enerzijds was er het nieuws dat de Italiaan Antonio Giovinazzi in het tweede zitje bij Alfa Romeo Sauber zal belanden, terwijl ook Toro Rosso deze week liet verstaan dat de talentvolle Belg niet in hun toekomstplannen paste. Vandoorne zelf bleef echter niet bij de pakken zitten, en knoopte gesprekken aan met teams uit de IndyCar en de Formula E. Volgens sommige media zou Vandoorne zelfs een akkoord hebben met HWA, partner van Mercedes-Benz in de elektrische Formule 1.

Noch de renstal, noch de rijder zelf willen het nieuws voorlopig bevestigen, maar de timing van de officiële teampresentatie (op 8 oktober, nvdr) doet op z’n minst vermoeden dat de geruchten niet zomaar uit de lucht komen gevallen. Mocht Vandoorne er effectief aan de slag kunnen, dan zou hij vanaf 2019-2020 zelfs officieel in dienst rijden van Mercedes, wanneer het huidige HWA zal vervellen tot een volwaardig fabrieksteam.