Officieel: Porsche bevestigt tweede elektrische model

1277

De loop 2019 verwachte Taycan, beter gekend onder zijn Mission E-projectnaam, krijgt binnen afzienbare tijd het gezelschap van een tweede, volledig elektrisch aangedreven Porsche: de Mission E Cross Turismo.

Toegegeven, wij moesten in Genève even bekomen toen Porsche het doek trok van de Mission E Cross Turismo (blauwe velgen, echt?), toch werd de concept car in de weken die volgden bijzonder enthousiast onthaald door het grote publiek. Zo enthousiast zelfs, dat Porsche gisteren alle lichten op groen heeft gezet om de wagen in productie te nemen.

De crossover, die op de technische fundamenten van de Taycan leunt, zal net als de berlinevariant over een vermogen van zo’n 600 pk en een rijbereik van 500 kilometer (weliswaar volgens de NEDC-cyclus) beschikken. De spurt van 0 tot 100 neemt niet meer dan 3,5 seconden in beslag, en ook qua laadsnelheid (400 km rijbereik in 15 minuten) zal de Cross Turismo tot de snelste leerlingen van de klas behoren. Voorlopig is het nog koffiedik kijken wanneer het model op de markt verschijnt, Duitse media beweren alvast dat de wagen pas tegen eind 2020 gelanceerd zal worden.