Ford geeft je (nog) een nieuwe kans om een GT te kopen

627

Van de nieuwe Ford GT waren oorspronkelijk maar 1.000 – pardon, 500 – exemplaren gepland, toch kregen ze in Detroit ruim een zesvoud aan kandidaturen binnen. Begint het bij jullie ook plots naar geld te ruiken?

500 stuks, en daarmee uit. Dat was het initiële plan toen Ford zijn nieuwe GT aan de wereld voorstelde. Intussen werd de gelimiteerde productie al eens verdubbeld om toch enigszins tegemoet te komen aan de overweldigende vraag, om er vandaag nog eens 350 exemplaren aan toe te voegen. Goed nieuws voor de fans die graag eens zo’n Ford GT in levenden lijve willen zien opduiken, of die het kapitaal (ca. 500.000 euro) hebben om er snel nog zelf eentje te kopen, maar ook een serieuze domper voor de ‘beleggers’ die er al één in hun garage hadden staan.

Winstbejag of niet, kandidaten die zich aan de lange selectieprocedure willen wagen, kunnen zich vanaf 8 november een maandlang aanmelden op de website www.fordgt.com. Ook nadien beschik je maar beter over een engelengeduld, want zelfs als je binnenkort overal gaat rondbazuinen dat jij de zesde Belg bent die zich een Ford GT-eigenaar mag noemen, ga je nog tot 2022 geduld moeten oefenen vooraleer je het écht kan bewijzen…