Officieel: F1 trekt in 2020 naar Vietnam

1227

De kogel is door de kerk! In 2020 wordt de Grote Prijs van Vietnam toegevoegd aan de kalender. De race zal meer bepaald plaatsvinden in Hanoi, op een stratencircuit dat zijn inspiratie haalt bij heel wat bekende omlopen. Zo herkennen we stukjes Nürburgring, Monaco, Japan en Maleisië.

De bochtige laatste sector zal de bolides ongetwijfeld tot het uiterste drijven, terwijl de drie lange rechte stukken (eentje 1,5 km lang, zie hieronder) op de omloop voor een aantal inhaalmanoeuvres moeten zorgen. Leuk feitje is dat de race eind april zal doorgaan, op het einde van het regenseizoen. Een natte race in de straten van Vietnam zou alvast heel wat spektakel opleveren, denken wij.

Binnenkort Nederland?

“We zijn heel blij dat we een Formule 1-race in Hanoi kunnen organiseren”, vertelt F1-baas Chase Carey. “Sinds we ons in 2017 in de sport hebben gemengd, zijn we op zoek naar nieuwe steden om F1 onder de aandacht te brengen en de GP van Vietnam is de eerste realisatie van die ambitie.”

De GP van Vietnam zou trouwens niet de enige nieuwe GP die binnenkort op de kalender verschijnt. In Nederland doen ze er – onder invloed van de Max Verstappengekte – alles aan om een Grand Prix te mogen organiseren. Zandvoort, waar tussen 1952 en 1985 al F1-races werden gereden (onder meer Jacky Ickx won er in 1971), lijkt de meeste kans te hebben, maar ook Assen ligt op de loer.

 

Hier kan je alvast het circuit van Hanoi bekijken: