Oeps: Jeep gooit per ongeluk foto’s nieuwe Gladiator online

904

Wat zouden we dezer dagen graag een vlieg op de persafdeling van FCA willen zijn. Dankzij een technische fout, een dom misverstand of een overijverige stagiair werden de persplaatjes van de toekomstige pick-up op Wrangler-basis héél even op het wereldwijde web gedropt, net lang genoeg om ze even later al te doen opduiken op het Amerikaanse JeepGladiatorForum. En binnenkort, wanneer de sociale media doen waar ze zo goed in zijn, allicht ook op zowat alle klassieke autowebsites. Porca miseria!

Utilitaire cabrio

Wie of wat de oorzaak ook moge zijn, de gelekte beelden leveren ons wel aardig wat informatie op over de toekomstige ééntonspick-up, die – gezien het succes van de X-Klasses, Amaroks en Rangers van deze wereld – ook in onze contreien op de markt zou kunnen komen. Zo leren we onder meer dat de utilitaire Wrangler zichzelf laat herdopen tot Gladiator, en dat hij net als de rest van de Wrangler-familie ook met een softtop leverbaar zal zijn. De bijhorende technische fiche – ja hoor, ook die werd vroegtijdig gelekt – verklapt dat de Amerikaanse versie aangedreven zal worden door de 3 liter-Pentastar V6 op benzine, tegen 2020 volgt er ook een even grote zelfontbrander. Over de 2 liter-benzine of de 2,2 liter-diesel die in de baai van de Europese Wranglers liggen, wordt daarentegen met geen woord gerept.

Op verdere bevestiging is het dus nog wachten tot het Salon van Los Angeles (dat eind deze maand de deuren opent), waar de nieuwe Gladiator zijn officiële debuut zal beleven. Tenzij de persdienst van FCA…

Foto’s: JeepGladiatorForum