Negenvoudig WRC-kampioen Sebastien Loeb tekent bij Hyundai

1422

Een motie van wantrouwen richting Thierry Neuville, of haalt Hyundai Motorsport net een ervaringsdeskundige in huis om onze landgenoot de weg naar een eerste titel te wijzen?

Opschudding in WRC-land vanochtend, nu bekend is geraakt dat Sebastien Loeb – de man die 9 WRC-titels pakte in loondienst van PSA – vanaf volgend seizoen de kleuren van Hyundai zal verdedigen. De inmiddels 44-jarige Fransman zal er als gelegenheidsrijder een beperkt programma afwerken, zoals vorig seizoen bij Citroën ook al het geval was. Ondanks een gebrek aan wedstrijdritme bewees Loeb toen wel dat hij nog niets aan talent heeft ingeboet, in Spanje tekende hij zelfs voor de enige overwinning voor de Franse renstal.

Dat Loeb zijn rallygeluk voor het eerst buiten de PSA-groep gaat beproeven, is overigens geen echte verrassing. Zowel Citroën (in het WTCC) als Peugeot (in het WRX en de Dakar) trokken de voorbije jaren al een aantal sportieve deuren achter zich dicht, deuren die de onvermoeibare Loeb liever zelf nog een tijdje geopend wil houden. Loeb staat binnenkort dan ook aan de start van de Dakar-rally met een 3008 DKR, een nieuwjaarsgeschenk dat hij vooral te danken heeft aan privéteam PH Sport en sponsor Red Bull. Een verlengd WRC-verblijf bij Citroën leek echter weinig waarschijnlijk, vermits het 100-jarige merk dit seizoen al zijn eieren (en wellicht ook centen) in het mandje van die andere Seb heeft gelegd: Sébastien Ogier.

Ondanks zijn relatief beperkte inbreng zou Loeb volgend seizoen niettemin een cruciale schakel kunnen worden bij Hyundai. Met zijn tonnen aan ervaring achten we hem alleszins in staat om de i20 WRC nét dat tikkeltje beter en betrouwbaarder te maken. Loeb zou er én zijn ex-werkgever Citroën een loer mee kunnen draaien, én onze Thierry Neuville aan zijn eerste WRC-titel helpen. Wat wil een mens nog meer?