Dit is het nieuwe interventievoertuig van de Carabinieri

675

De Carabinieri, die we in het verleden leerden kennen als de vaandeldragers van het Italiaanse machismo met hun blitse interventievoertuigen, hebben zopas een nieuw model aan hun vloot toegevoegd: de Mitsubishi Eclipse Cross.

Voor veel Italianen met een hart voor snelle wagens blijft het de ultieme jongensdroom, de Carabinieri. Spannende achtervolgingen op de Italiaanse Autostrada aan het stuur van een Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio of Lotus Evora, wagens die de Italiaanse arm der wet maar al te graag in de kijker zet om a) het beroep aantrekkelijker te maken en b) mensen met minder goede bedoelingen te ontmoedigen. Zopas hebben de Carabinieri hun vloot echter uitgebreid met een model dat heel wat minder tot de verbeelding spreekt: de Mitsubishi Eclipse Cross.

Niet dat we de keuze van de Italianen niet begrijpen, want een koffer en een achterbank kunnen wel eens handige extra’s blijken als je net een grote drugsvangst hebt verricht. Het is bovendien niet de eerste keer dat de Carabinieri een beroep doen op Mitsubishi. In 2014 verkochten de Japanners al 23 exemplaren van de elektrische i-MiEV (foto onder), een fluisterstille patrouillewagen die nog steeds te zien is in de historische centra en lage emissiezones.