Consternatie op Twitter afgelopen dagen, toen een lid van het sociale netwerk een foto van een brief postte (zie hieronder) die Porsche hem stuurde naar aanleiding van zijn interesse in de nieuwe Taycan. Hij zou immers kunnen kiezen tussen drie varianten van Porsches volledig elektrische wagen: het standaardmodel, de 4S en de Turbo.

Porsche TaycanEn vooral dat laatste lijkt vreemd, een turbo is immers een onderdeel dat door uitlaatgassen wordt aangedreven en zo extra lucht naar de motor pompt om meer vermogen te genereren. Alleen: een elektrische wagen heeft geen uitlaatgassen … en een elektrische motor heeft helemaal geen extra lucht nodig voor een efficiëntere verbranding, want die is er helemaal niet … Een Taycan Turbo in zijn meest letterlijke vorm kan dus niet bestaan …

Voor de puristen

Met deze zet zou Porsche dan ook eerder de puristen dan de techneuten willen plezieren. De Duitsers willen zo immers aantonen dat de klassieke opdeling van het Porschegamma ook in een toekomst zonder verbrandingsmotor zal blijven bestaan, dat er ook in pakweg 2030 knettergekke turbo-uitvoeringen uit Zuffenhausen zullen rondrijden. Al zal jij hem dan kunnen uitleggen dat het opschrift op zijn wagen eigenlijk niet klopt!

[wpml_language language="nl"] [/wpml_language]