Lexus LC cabrio in aantocht

976

Exact drie jaar na het spraakmakende debuut van de LC Coupé op het Salon van Detroit, stelt Lexus er vandaag een zo mogelijk nog wat mooiere roadster voor.

Een meer dan verdienstelijke poging om de Mercedes-Benz S-Klasse Coupé en consoorten wat Japanse stokken in de wielen te steken, dat was de conclusie toen we drie jaar geleden voor het eerst mochten kennismaken met de coupéversie van de LC. Toch ontbrak het de Japanner vooral aan een cabriovariant om zijn GT-ambities hard te maken, een gemis waar Lexus binnenkort allicht een einde aan zal maken met een productievariant van deze in Detroit onthulde LC Convertible Concept. Al willen de Japanners dat voorlopig nog niet met zoveel woorden gezegd hebben.

Pro forma moeten we het dus nog even over een studiemodel hebben, bedoeld om te polsen naar de reacties van zowel de journalisten als het Amerikaanse publiek. Die krijgen een sensuele cabriolet in 2+2-configuratie te zien, waarvan de ranke contouren en korte overhangen sterke gelijkenissen vertonen met de Coupé. Achter de cockpit huist een stoffen wegklapdak, sinds hun wedervaren met de SC430 hebben ook de Japanners het blijkbaar helemaal gehad met een stalen hardtop. Over de aandrijflijn spreekt Lexus met geen woord, al ligt het voor de hand dat zowel de 5 liter-V8 als de hybride V6 uit de LC500h op de planning zullen staan.