Aston Martin DBS Superleggera TAG Heuer Edition heeft een naam als een klok

767

De historische band tussen de autowereld en de horlogerie is zo oud als de straat. Want zeg nu zelf: wat is een Aston Martin DBS Superleggera uiteindelijk zonder bijpassend TAG Heuer-horloge?

De Zwitserse horlogemaker TAG Heuer en Aston Martin hebben elkaar duidelijk gevonden. Het partnership, dat vorig jaar al tot een met TAG Heuer-logo’s behangen Vantage GTE en uurwerken in Aston Martin-thema heeft geleid, neemt nu een heel nieuwe wending, met een op 50 stuks gelimiteerde versie van de DBS Superleggera. De speciale reeks krijgt een in ‘Monaco Black’ gespoten koetswerk met bijhorende accenten uit koolstofvezel, onder andere de remzadels, spiegelkappen en de achterdiffusor zijn uit dergelijk lichtgewichtmateriaal vervaardigd. Onder de motorkap verandert niets, met een 5,2 liter-V12 van 725 pk en 900 Nm was daar uiteraard ook geen enkele reden toe.

Het sowieso al bijzonder decadente meubilair wordt aangefrakt met bijkomende rode accenten voor de zetelbekleding en de obligate TAG Heuer-badges op de rugleuning. Daarmee weet je natuurlijk nog altijd niet hoe laat het is, gelukkig komt elke DBS Superleggera TAG Heuer Edition ook met een bijpassend uurwerk van de Zwitserse horlogefabrikant.