Dit zijn alle nieuwe Audi’s voor 2019

882

We mogen het eigenlijk nog niet weten, maar Ingolstadt heeft dit jaar alweer 18 nieuwe modellen op de planning staan.

Meestal moeten we het stellen met een paar nietszeggende teasers en veel holle marketingpraatjes, maar tijdens de Spaanse presentatie van de vernieuwde Q3 heeft Audi het toch aangedurfd om een slide te tonen met alle nieuwe modellen voor 2019. En hoewel de lokale Audi-afdeling nog uitdrukkelijk had gevraagd om geen foto’s te nemen, is er altijd wel een slimmerik die op dat moment selectief doof blijkt te zijn.

Alle gekheid op een stokje, het Spaanse lek schetst alleszins een duidelijk beeld van wat we de komende 12 maanden mogen verwachten. Over het eerste trimester kunnen we behoorlijk kort zijn, met de introducties van de reeds voorgestelde e-tron en SQ2, bovenop de faceliftversies van de R8 en de TT. Meer nieuws valt er te rapen in de lente, wanneer de Allroad-variant van de Audi A6, de RS 5 Sportback en de TT RS hun opwachting zullen maken.

Druk najaar

Na de zomer steekt Ingolstadt nog een behoorlijk tandje bij, waarbij de nadruk vooral gelegd wordt op het elektrificeren van bestaande modellen. Zowel de Q5, A7 als de A8-limousine krijgen een e-tron badge opgekleefd, waarbij de traditionele benzine- en dieselversies het gezelschap krijgen van een fiscaalvriendelijke plug-in hybride variant. Tegelijkertijd wordt het gamma nog verder uitgebreid met twee SUV-coupés: de op de Q3 gebaseerde Q4, en de Sportback-versie van de elektrische e-tron. En terwijl Audi Sport zich mag uitleven op een zowat 600 pk sterke RS 6 en RS 7 Sportback, brengt Ingolstadt alles in gereedheid voor de grote finale: een levensbelangrijke opvolger voor de A3, die zijn genen zal delen met de in juni verwachte Golf VIII.